SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nybörjare - Simskola

Vanliga frågor - Anmälan till simskolan

Frågor om anmälan

 

När får mitt barn börja simskolan?

- Samma år som barnet fyller 4 år och är redo att vara i vattnet utan förälder.

 

Vilken utbildning har ledarna?

- Vi utbildar våra ledare enligt Svenska Simidrotts utbildningsstege. De har goda kunskaper i akut olycksfallsvård samt har under det senaste året genomgått HLR, hjärt- och lungräddning. Samtliga ledare lämnar in ett utdrag från belastningsregistret en gång/år.

 

Hur anmäler jag mitt barn till en kurs?

- För att boka en plats i simskola hos oss i Njurunda Simsällskap måste man skapa ett konto åt sitt barn, det gör ni enkelt under fliken “Logga in” på hemsidan. När kontot är skapat klickar ni sedan på “BOKA” och ni kommer sedan kunna välja den grupp och tid som passar er bäst. När ni valt grupp och tid kommer ni sedan direkt till genomförande av betalningsform. 

 

Hur stora är grupperna?

- Varje grupp har max 12 barn anmälda och 2 utbildade ledare. 

 

Har mitt barn förtur till nästkommande kurs?

- Ja, om man har deltagit i den pågående terminen så har man förtur till nästkommande. 

 

Hur vet jag vilken nivå jag ska anmäla mitt barn till?

- Under rubriken Nivåer kan ni läsa vilken förkunskap som krävs för varje grupp. Om du fortfarande är osäker skicka ett mail till simskola@njurundasim.nu med en kortare beskrivning vilka kunskaper ditt barn har i vattnet. 

 

Vad kostar simskolan?

- Medlemsavgift: 150 kr (per kalenderår). Medlemsavgiften är satt till 150 kr för enskild per kalenderår och räknas från hösten-våren. Genom ert medlemskap erhåller ni försäkringsskydd under er utövning. Alla medlemmar är försäkrade.

 

kursavgift simskola:

  • Höst och vårtermin: 1495kr/ 12 tillfällen
  • Sommar 795 kr /6 tillfällen, 665kr /5 tillfällen
  • Privatlektioner: 500kr/40min

 

Vad gäller vid en avbokning?

- Om ni har bokat en plats men måste avboka så ska detta skriftligen meddelas till simskola@njurundasim.nu

  • Om detta sker 14 dagar innan det första lektionstillfället avgiftsfritt
  • Om avbokningen sker innan tredje lektionstillfället återbetalas 75% av kursavgiften. Ett avdrag för en administrativ avgift om 25% tas ut. Medlemsavgiften återbetalas ej.
  • Om avbokning sker efter tredje tillfället återbetalas inte kursavgiften. Undantag gäller vid sjukdom/skada. Om ert barn blir sjukt/skadat efter tredje tillfället, så att flera simlektioner kommer att missas eller att ni måste avboka ska detta skriftligen meddelas till simskola@njurundasim.nu tillsammans med ett läkarintyg. Vid sjukdom/skada kan delar av eller hela kursavgiften komma att bli återbetalningsbar, minus avdraget för den administrativa avgiften på 25% av tränings- avgiften. Medlemsavgiften återbetalas ej.

Vi kan inte kompensera upp eller återbetala om det blir förseningar eller inställda lektioner som Njurunda Simsällskap inte rår över. De kan vara exempel som strömavbrott, tekniska funktions- eller hälsovådliga fel på badhusanläggningen och inte heller situationer av karaktären Force majeure. 

 

Vilken information behövs för en återbetalning?

- För att vi ska kunna göra en återbetalning behöver vi följande information:

  • Barnets person nr
  • Anledning till återbetalning
  • Konto nr + Clearing
  • Kontohavarens namn

Erbjuder ni privatlektioner?

- I mån av tid och plats erbjuder vi privatlektioner som är anpassade efter barnets behov. Vid intresse skicka ett mail till simskola@njurundasim.nu

 

Hur byter jag nivå/grupp/dag eller tid?

- Har man en bokad plats i simskolan men behöver byta grupp av olika anledningar. Skicka ett mail till simskola@njurundasim.nu 

 

Frågor inför simskolan och under lektionen

Vad behöver man ha med sig till simskolan?

Vi rekommenderar baddräkt/badbyxor istället för bikini eller badshorts. De är viktigt att kläderna sitter på plats och nära kroppen då simning handlar om att lära sig flytta sin kropp igenom vattnet. Använder man baddräkt/badbyxor hjälper vi barnet att minska vattenmotståndet och det underlättar inlåningen av vattenkunskap. 

 

Får barnen bada för/efter simskolan?

Nej. Vi hyr bassängen bassängen/banorna under lektionstillfället. Vill man bada innan eller efter lektionens tillfället måste man betala inträde. 

 

Ska mitt barn ha simglasögon och/eller badmössa?

Simglasögon: Vi rekommenderar inte simglasögon i baddaren och bläckfisken då huvudmålet är vattenvanan.m Från pingvinen rekommenderar vi simglasögonen då målet är att lära sig simma. Med simglasögon hjälper barnen att fokusera på att lära sig simma..

 

Badmössa:  Om barnet har långt hår (som täcker ansiktet när de blir blött) rekommenderar vi badmössa som ett hjälpmedel. Med badmössa hamnar inte håret i ögonen, munnen eller över näsan som i sin tur kan försvåra andningen. 

 

Var är samlingen?

Till undervisningsbassängen:

 

Till motionsbassängen:

 

Får föräldrar vara med i vattnet?

Barnet är själv i vattnet tillsammans med våra utbildade ledare. Om ert barn vid behov behöver er som trygghet i vattnet, vänlig ta kontakt med oss på kansliet. 

 

Hur lång är varje lektion?

Varje lektion är mellan 30-40 min långa beroende på nivå.  

 

Vi startar varje lektion på land genom en gemensam samling och därefter uppvärmning.

 

Varför lär ni ut crawl och ryggsim först?

För att motoriskt och koordination är crawl(frisim) och ryggsim enklare simsätt. Allt efter barnets utvecklingskurva lägger vi till bröstsim när ledarna ser att barnet är redo för bröstsim. 

 

Vad gör föräldrarna under lektionen?

Du som förälder finns som stöd till ditt barn genom att hjälpa barnet vid behov exempel toalettbesök. 

 

Vad gör jag om mitt barn är sjuk?

Stanna hemma. Om ditt barn blir sjuk behöver du inte meddela kansliet vid frånvaro. 

 

Hur tar barnen simmärken?

Under terminen testar ledarna av vilka kunskaper som barnet har uppfyllt. Gruppens namn motsvarar målet (märket). 

 

Vart kan jag köpa dom?

På avslutningen finns det möjlighet att köpa simmärket av oss.

 

Hur vet vi när mitt barn är redo för nästa nivå?

När ledarna ser att ditt barn har nått målet för gruppen kommer dom att meddela dig. 

 

Skulle ditt barn under terminen nå målet/kravet för nästa grupp kommer vi att erbjuda en plats i nästa nivå (i en grupp som det finns platser i)

 

Vad händer de två sista lektions tillfällena?

De två sista lektionerna kommer barnen att göra de sista testerna och även visa upp sina nya kunskaper (lycka genom simning och lek). På själva avslutningen får varje barn en medalj för genomför termin!