SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
.
Nybörjare

Information

Välkommen till Njurunda Simsällskap

Njurunda Simsällskap bildades 1983 och bedriver simverksamhet som sträcker sig från simskola via teknikgrupper, tränings-, och tävlingsverksamhet till crawlkurser för vuxna. Föreningen vill ge möjlighet att träna och tävla på hög nivå och samtidigt erbjuda en bred verksamhet där alla får vara med och träna utifrån sina ambitioner med simning. Njurunda simsällskap vill lära ut simkunnighet och ge barn, ungdomar och vuxna möjligheten att motionera genom simidrott. Njurunda simsällskap är en simklubb för individuell utveckling av simmare i världsklass, en klubb med teamkänsla. 

 

Anmälan 

Gör du här på vår hemsida under länken anmälan till simskolan i fliken ovan.

Läs under respektive nivå och gör anmälan till den grupp som passar bäst.

När du har blivit tilldelad plats på simskola har du automatiskt plats till nästkommande termin tills du avsäger dig platsen (gäller ej sommarsimskolan). När du vill avboka platsen skickar du ett mail till simskola@njurundasim.nu 

 

Struktur

Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar Vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.
Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.

Grupperna Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen, Silverfisken, Hajen brons och Hajen guld är 12 tillfällen under en termin.

 

 

Föräldrarna lämmar sina barn till simskolan duschad och badkläder på. Under lektionstid så

rekommenderar vi att föräldrarna håller sig utanför draperiet, detta för att få barnens fulla

uppmärksamhet. Ni är välkomna att kolla på vid sista lektions tillfälle. Det kan även vara bra

och det hjälper barnets utveckling om ni går och badar på fritiden så barnet känner sig trygg i miljön. 

Du som förälder får delta i vattnet om om du bedömer att ditt barn behöver det.

 

Undervisningsbassäng:
Vattendjup 70 cm - 90 cm 
 
Perioder
Njurunda Simsällskap erbjuder Simskola under 3 terminer – Höst, Vår och Sommar.    
 
Vårterminen:
Vårterminen startar i februari vecka 6 och avslutas i början/mitten av maj. Under vårterminen erbjuds 12 lektionstillfällen där varje lektionstillfälle är 30-45 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka.
 
Höstterminen:
Höstterminen startar i september och avslutas i början av december Under höstterminens erbjuds 12 lektionstillfällen där varje lektionstillfälle är 30-45 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka.
 
Sommarsimskola:
Sommarsimskolan erbjuds från slutet på Juni och  början av Juli. Sommarsimskolan bedriv som intensivkurs 5-10 tillfällen under 1-2 veckor
 
Kallelse

En kallelse kommer att skickas ut cirka 3 veckor innan kursstart.

 

Ledare

Vi utbildar våra ledare enligt Svenska Simidrottsförbundets utbildningsstege. De har goda kunskaper i akut olycksfallsvård samt har under det senaste året genomgått HLR, hjärt- och lungräddning.


Frågor och funderingar

Maila oss på simskola@njurundasim.nu