SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Nybörjare - Simskola

Information
 
Info om HT21 samt VT22

Under arbetet som gjordes på Njurundahallen sommaren 2021 har det blivit komplikationer med lilla bassängen, den hålls därför stängd. Detta har gjorts att vi blivit tvungna att tänka om och hittat en lösning. Den lösningen innebär att all simskola kommer bedrivas i stora bassängen

 

Baddaren, Bläckfisken och Pingvinen kommer som förgående termin bedrivas på grunda delen med hjälp av plattformar som de står på, men viktigt att Baddaren måste ha en simkunnig anhörig över 16 år med i vattnet. 

På plattformarna blir vattendjup mellan 60 cm - 100 cm, det anpassas till gruppen.

 

Silverfisken, Hajen Brons och Hajen Guld bedrivs på djupt vatten. 

 

Logistiken för Baddaren kan ni läsa om Här

Logistiken för övriga grupper kan ni läsa om Här

 
Stora bassängen:
Grupperna Baddaren, Bläckfisken och Pingvinen kommer använda sig av plattformar, vattendjupet blir då mellan 60 cm - 90 cm
Vattendjup annars 110 cm - 180 cm
Grupperna Silverfisken, Hajen Brons och Hajen Guld på djupa delen med vattendjup på 418 cm. 
 

 

Välkommen till Njurunda Simsällskap

Njurunda Simsällskap bildades 1983 och bedriver simverksamhet som sträcker sig från simskola via teknikgrupper, tränings-, och tävlingsverksamhet till crawlkurser för vuxna. Föreningen vill ge möjlighet att träna och tävla på hög nivå och samtidigt erbjuda en bred verksamhet där alla får vara med och träna utifrån sina ambitioner med simning. Njurunda simsällskap vill lära ut simkunnighet och ge barn, ungdomar och vuxna möjligheten att motionera genom simidrott. Njurunda simsällskap är en simklubb för individuell utveckling av simmare i världsklass, en klubb med teamkänsla. 

 

"Simkunnig anses den som kan falla i vattnet, få huvudet under ytan och efter åter tagit sig upp till ytan, kan simma 200 meter på djupt vatten varav 50 meter på rygg”

 

Anmälan 

Gör du här på vår hemsida under länken anmälan till simskolan i fliken ovan.

Läs under respektive nivå och gör anmälan till den grupp som passar bäst.

När du har blivit tilldelad plats på simskola har du automatiskt plats till nästkommande termin tills du avsäger dig platsen (gäller ej sommarsimskolan). När du vill avboka platsen skickar du ett mail till simskola@njurundasim.nu 

 

Struktur

Verksamheten har sin grund i Svenska Simidrottsförbundets ”simlinje”.
Simlinjen är ett praktiskt pedagogiskt instrument för föreningen som med hänsyn tagen till barns utveckling steg för steg visar hur man når simkunnighet via vattenlekar och teknikövningar. Simlinjen är upplagd i tre delar som omfattar Vattenvana, siminlärning och teknikgrupper.

Barnen ska genomföra de moment som ingår för varje nivå innan man går vidare till nästa nivå. Nivåer, delmoment och övningar är direkt kopplade till innehållet i Svenska Simförbundets olika simmärken.
Det är inte ovanligt att barnen kan behöva gå flera terminer i samma grupp.

Grupperna Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen, Silverfisken, Hajen brons och Hajen guld är 12 tillfällen under en termin.

 
Perioder
Njurunda Simsällskap erbjuder Simskola under 3 terminer – Höst, Vår och Sommar.    
 
Vårterminen:
Vårterminen startar i februari vecka 6 och avslutas i början/mitten av maj. Under vårterminen erbjuds 12 lektionstillfällen där varje lektionstillfälle är 30-45 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka.
 
Höstterminen:
Höstterminen startar i september och avslutas i början av december Under höstterminens erbjuds 12 lektionstillfällen där varje lektionstillfälle är 30-45 minuter lång. Gruppen träffas en gång per vecka.
 
Sommarsimskola:
Sommarsimskolan erbjuds från slutet på Juni och  början av Juli. Sommarsimskolan bedriv som intensivkurs 5-10 tillfällen under 1-2 veckor
 
Kallelse

En kallelse kommer att skickas ut cirka 3 veckor innan kursstart.

 

Ledare

Vi utbildar våra ledare enligt Svenska Simidrottsförbundets utbildningsstege. De har goda kunskaper i akut olycksfallsvård samt har under det senaste året genomgått HLR, hjärt- och lungräddning.


Frågor och funderingar

Maila oss på simskola@njurundasim.nu