Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
.

Välkommen till Njurunda Simsällskap


Njurunda Simsällskap bildades 1983 och bedriver simverksamhet som sträcker sig från simskola via teknikgrupper, tränings-, och tävlingsverksamhet till crawlkurser för vuxna. Föreningen vill ge  möjlighet att träna och tävla på hög nivå och samtidigt erbjuda en bred verksamhet där alla får vara med och träna utifrån sina ambitioner med simning. Njurunda simsällskap vill lära ut simkunnighet och ge barn, ungdomar och vuxna möjligheten att motionera genom simidrott. Njurunda simsällskap är en simklubb för individuell utveckling av simmare i världsklass  en klubb med teamkänsla. 

Simidrottskollo 2020
2020-05-13 16:04

På Simkollot får man en chans att lära känna nya vänner inom simningen samtidigt som man får en utmärkt chans att ta sin simning ett steg längre. Vi kommer under ett tillfälle per dag genomföra roliga och varierande simträningspass. Övriga tider kommer vi ha livsviktiga och roliga aktiviteter såsom livräddning, islivräddning, vattenpolo, minigolf och samarbetsövningar.Vi står för alla mellanmål och på fredagen kommer vi bjuda på lunch, övriga dagar tar man med sig egen lunch.


Anmälan: Fullbokad 

Datum: måndag den 10/8 - fredag den 14/8

Tid:09:00-16:00

Plats: Njurundahallen/Dyket

Kostnad: Ingen kostnad

Hämtning/lämning: Njurundahallen/Dyket

För vem: Barn 8-12 år födda 2012-2008

Förkunskaper: Barnet måste vara vattenvan och kunna simma 100 meter på djupt vatten för att få deltaga.Kollot passar alla oavsett om du tränat simning innan eller inte. Vi nivåanpassar träningen efter barnens förkunskaper.

Ta med: Lunch mån-tors, badkläder, handduk, oömma kläder efter väder då eftermiddagsaktiviteterna är utomhus. 

Ledare: Kollot leds av ungdomsledare från Njurunda Simsällskap.

I mitten på juli skickas en kallelse ut till anmälda deltagare med detaljerat schema och information om veckan.


Med anledning av covid-19 

Njurunda Simsällskap följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten vi anpassar aktiviteterna utifrån riktlinjerna. Sommarsimskola - Livsviktig kunskap
2020-04-08 11:33

Vill ni boka in en intensivkurs för att lära barnen simma i sommar? Vi har intensivkurser på 3 olika bad; Njurundahallen, Matforsbadet och Kubenbadet. Vi kommer att ha grupper för de allra minsta där de lär sig doppa huvudet (Nivå Baddaren) till grupper där de ska lära sig simma 200 meter (Nivå Hajen fortsättning).

Intensivkurs innebär att man går 5-10 tillfällen inom 1-2 veckor, lektionerna är på 40 minuter. 

Ni väljer själv vilken tid och grupp som passar bäst för er.


Njurundahallen start Söndag 14/6 avslut torsdag 18/6 inomhusbassäng

(Söndag- torsdag)  5 tillfällen


Matforsbadet start måndag 15/6 avslut torsdag 25/6 inomhusbassäng

(måndag-torsdag, måndag- torsdag) 8 tillfällen


Kubenbadet start måndag 22/6 avslut fredag 3/7 utomhusbassäng 

(måndag-fredag, måndag-fredag) 10 tillfällen 


Njurundahallen

Lilla bassängen

Stora bassängen

17:00-17:40 Baddaren

17:00-17:40 Silverfisken

17:40-18:20 Bläckfisken

17:40-18:20 Guldfisken

18:20-19:00 Bläckfisken/Pingvinen

18:20-19:00 Hajen 


Matforsbadet

08:30-09:10 Baddaren

09:10 -09:50 Bläckfisken

09:50-10:30 Pingvinen

10:30-11:15 Bläckfisken


Kubenbadet 

08:20-09:00 Bläckfisken

09:00-09:40 Baddaren

09:40-10:20 Bläckfisken

10:20-11:00 Pingvinen


Vi tar in barn från de år de fyller 4 år

Anmälan HÄR

Gruppstruktur HÄR

Avgifter  HÄR

  

Har ni frågor kan ni skicka ett mail till simskola@njurundasim.nu


Vi ses i sommar!


Årsmötet flyttas fram med tanke på Corona
2020-03-27 12:15

Den situation som råder just nu är extraordinär och regeringen har fattat beslut om att förbjuda större folksamlingar. Syftet med regeringens beslut är att hindra smittspridning. Detta är överordnat föreningens stadgar om att årsmöte ska genomföras senast en viss tidpunkt.

Utifrån dessa riktlinjer har NSS styrelse valt att flytta fram vårt Årsmöte till en senare tidpunkt. I praktiken innebär detta att nuvarande styrelse fortsätter med sitt uppdrag att förvalta föreningen fram till att ett årsmöte kan bli av.

För den som vill läsa mer hänvisar vi till följande länkar:
https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/riktlinjerfordeltagandeidistriktochforeningarsarrangemangochverksamhet/
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/vanligafragoromcoronavirusochidrott/

Har ni som medlemmar frågor kring detta beslut hör av via : info@njurundasim.nu eller till någon i styrelsen.

Hälsningar 
Marika Lindblom 
Ordförande 
Nu kan klubbkläder och ryggsäckar hämtas ut!
2020-03-25 09:51

Ni som beställt NSS klubbkläder eller ryggsäckar kan hämta ut dessa onsdagen den 25 mars mellan klockan 18:30-20:00. Ni hämtar dem i vår shop på övre plan i Njurundahallen.


Har man inte möjlighet att hämta ikväll kan man hämta dem under shopens ordinarie öppettider under våren.


Vid frågor ring Marika Lindblom 0733-371804.

Med anledning av spridningen av Coronaviruset.
2020-03-18 19:58

Information från Folkhälsomyndigheten


Under Folkhälsomyndighetens presskonferens (12 minuter in i inslaget) gavs riktlinjer för idrottsträningar som kan hjälpa föreningarna fatta beslut kring sin verksamhet. Folkhälsomyndigheten menar att mindre evenemang inte behöver ställas in på grund av risk för viruset.


– Det finns ingen anledning att ställa in mindre evenemang, som idrottsträningar med 10–20 personer. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår, att helt förlama samhället på aktiviteter tjänar inte det här syftet och motverkar de allmänna hälsomålen.


Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer håller Njurunda SS igång den ordinarie verksamheten inom Simskola och simträning. 


Generellt gäller att om man håller sitt barn hemma från skolan eller barnet känner sig förkyld/hängig eller liknande, stannar man hemma från träningen och meddelar sin tränare. 


Njurunda Simsällskap uppmanar alla simmare och deras familjer att använda sitt sunda förnuft, vara försiktiga, vid behov och symptom söka vård och hålla sig uppdaterade via lämpliga myndigheter.


Enligt regeringsbeslut kommer samtliga sammankomster som samlar fler än 500 personer att ställas in eller flyttas. Ett beslut som också påverkar idrotten. Det är ännu så länge upp till varje arrangör att avgöra om ett arrangemang ska ställas in eller inte.


Hur minska spridningsrisk och undvika smitta?


De allmänna rekommendationerna är att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk. Att använda handsprit kan också vara ett alternativ. Viktigt också att, som alltid, duscha och tvätta sig innan simträning och bara använda sin egen vattenflaska.


Andra allmänt förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon, samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.


Njurunda Simsällskap  följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Simförbundet, se länkar nedan.


Folkhälsomyndighetens

Svenska Simförbundets

RF


Facebook
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..